Top
Knaagdierbeheersing agrarische bedrijven (KBA)

Wanneer u chemische middelen wilt gebruiken om ratten en muizen te bestrijden moet u in het bezit zijn van een vakbekwaamheidsbewijs. Er bestaan thans 2 bewijzen voor de knaagdierbeheersing op agrarische bedrijven:

  • KBA geldt alleen voor binnen.
  • KBA-GB geldt voor zowel binnen als buiten bedrijfsgebouwen.
Altijd geldt dat u chemische middelen in een geïntegreerde toepassing mag inzetten. Dit betekent dat u door o.a. bedrijfshygiëne, bouwkundige- en weringsmaatregelen knaagdieroverlast probeert te voorkomen. Als dit niet het gewenste resultaat oplevert dan gaat u met een bestrijdingsplan knaagdieren gericht bestrijden. Voor de buitentoepassing (KBA-GB) is een aanvullend examen vereist evenals een bedrijfscertificering door het Keurmerk Plaagdier Management Bedrijven (KPMB). Meer informatie vindt u bij het Keurmerk Plaagdier Management Bedrijven (KPMB), de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) en Inspectie Leefomgeving en Transport Infrastructuur (ILenT) en Bureau Erkenningen.

Tijdens de cursus lijdt TerraNext u, als gecertificeerd instituut, op om de eventuele inzet van rodenticiden geïntegreerd, verantwoord en effectief te doen.  Er zijn twee mogelijkheden voor het behalen van het vakbekwaamheidsbewijs KBA:

  1. Met een geldig vakbekwaamheidsbewijs gewasbescherming. Bent u reeds in het bezit van een geldig vakbekwaamheidsbewijs? Dan kunt u een extra kennisbijeenkomst KBA volgen, zonder extra examen te doen. Na het volgen van de bijeenkomst krijgt u een nieuw exemplaar van uw vakbekwaamheidsbewijs mét kba-aantekening thuisgestuurd. U hoeft gedurende deze periode geen kba-verlengingsbijeenkomst meer te volgen.

  2. Zonder geldig vakbekwaamheidsbewijs gewasbescherming. Heeft u nog geen geldig vakbekwaamheidsbewijs gewasbescherming? Dan dient u een cursus te volgen met een examen. Nadat u bent geslaagd, wordt u een pasje toegestuurd. Het pasje gaat in de op de dag van het examen.

Verlengingsbijeenkomst kba

Om de kba te verlengen volgt u, net als bij de gewasbeschermingslicenties, tijdens de geldigheid van uw (laatste) pasje een erkende verlengingsbijeenkomst met het thema kba.Inschrijven voor een erkende KBA bijeenkomst bij u in de buurt

Deze bijeenkomsten kunnen worden gebruikt als verlengingsbijeenkomst én om de KBA aantekening te behalen. 

Het aanbod wordt regelmatig aangevuld met nieuwe KBA bijeenkomsten.

U kunt zich inschrijven voor een bijeenkomst bij u in de buurt door een bestelling en betaling te doen. Pas als uw betaling is ontvangen, is uw aanmelding definitief. Let op dat u al uw gegevens duidelijk vermeld bij betaling.

TerraNext behoudt zich het recht om een bijeenkomst te annuleren bij onvoldoende deelnemers. Indien dit het geval is neemt TerraNext contact op met een alternatief of u krijgt uw betaling retour.KBA - 24 april 2019 - Klimmen
KBA - 24 april 2019 - Klimmen
€ 69,00

Op dit moment zijn alleen de bijeenkomsten voor deelnemers mét een geldig vakbekwaamheidsbewijs gewasbescherming beschikbaar. Indien u nog geen geldig vakbekwaamheidsbewijs gewasbescherming dan kunt u een mail sturen met uw gegevens naar gewasbescherming.eelde@terranext.nl. U wordt dan op de hoogte gehouden wanneer de eerstvolgende cursus plaats vindt.

 

Wilt u samen met TerraNext een bijeenkomst organiseren of meer informatie over de mogelijkheden?
Neem vrijblijvend contact op met onze accountmanager Derk-Evert Waalkens (T:06-54757702)