Programma bijeenkomst spuitlicentie Drentsche Aa
Wat:                     bijeenkomst spuitlicentieverlenging teelt
Wanneer:            dinsdag 20 februari 2024
Hoe laat:             9.15 tot 11.45 uur vanaf 9 uur inloop met koffie
Waar:                  DAW demobedrijf Nieuw Altinge Oldend 1A 9465 TJ Anderen

Gewasbeschermingsmiddelen worden toegepast op het gewas, daar zijn ze voor bedoeld en doen ze hun werk. Onder bepaalde omstandigheden kunnen gewasbeschermingsmiddelen in het oppervlakte water terecht komen. Welke stoffen worden door waterschap Hunze en Aa’s en Waterbedrijf Groningen aangetroffen?  Wanneer worden deze stoffen aangetroffen? Met welke maatregelen kun je als teler het risico op afspoeling omlaag brengen? En hoe doe je dit in de praktijk? 
Deze kennisbijeenkomst wordt door Terra Next georganiseerd samen met de gebiedspartijen Provincie Drenthe, Waterschap Hunze en Aa’s, Waterbedrijf Groningen en DAW demobedrijf Nieuw Altinge.
Het doel is het aanreiken van kennis om zo het verminderen van emissies van gewasbeschermingsmiddelen naar de omgeving – met name naar het oppervlakte water – te bereiken. Kennis over emissieroutes wordt gekoppeld aan aangetroffen middelen in het oppervlakte water en aan kansrijke en succesvolle maatregelen uit de praktijk.

Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door project   Samen boeren voor Drentse bodem - IBP-vitaal platteland (drenthe.nl) .
Deelnemers zijn geen eigen bijdrage verschuldigd.
Deze bijeenkomst is goedgekeurd als kennisbijeenkomst Teelt door Bureau Erkenningen. Deelnemers met de gewasbeschermingslicentie “Uitvoeren gewasbescherming” en “Bedrijfsvoeren gewasbescherming” kunnen door het bijwonen van deze bijeenkomst een licentiepunt laten bijschrijven.

Om u aan te melden klikt u op de knop Bestellen hieronder.